website statistics
Powered by exception.ro

Autentificare client

Cos cumparaturi

LENTILE DE CONTACT PENTRU DIABETICI

Probabil ca ati auzit ca diabetul este o mare problema si se raspandeste continuu - afecteaza 1 din 19 oameni de pe planeta. Dar poate nu sunteti familiarizati cu lupta zilnica pe care o duc oamenii care sufera de diabet in incercarea de a tine nivelul zaharului in sange sub control. Cresterea nivelului zaharului in sange poate crea bolnavilor de diabet numeroase complicatii, pe termen scurt sau altele pe termen lung, incluzand probleme cu vederea, rinichii sau inima.

Multi oameni spun ca a tine sub control diabetul este ca si cand ai avea un job part-time. Nivelul glucozei se schimba frecvent cu fiecare activitate de rutina ca mancatul, exercitiile fizice si chiar prin transpiratie. Cresterile sau scaderile drastice, care nu sunt deloc rare, necesita o monitorizare continua. Desi unele persoane au un senzor pentru a monitoriza glucoza implantat sub piele, toati dibetici inca trebuie sa isi intepe degetele si sa testeze sangele pe parcursul zilei. E deranjant si dureros. Si astfel majoritatea diabeticilor isi verifica nivelul glucozei in sange mult mai rar decat este necesar.

De-a lungul timpului multi oameni de stiinta au cercetat numeroase lichide produse de corpul omenesc - de exemplu lacrimile - in speranta gasirii a unei modalitati mai usoare pentru ca diabetici sa masoare nivelul glucozei in sange. Asa cum va imaginati lacrimile sunt greu de colectat si studiat. Cei de la Google s-au gandit daca mini electronica - ganditi-va: chip-uri si senzori asa minuscului ca par doar niste sclipiri, si o antena mai mica decat un fir de par omenesc - poate fi o modalitate viabila de a rupe misterul nivelului glucozei in sange si de a il masura cu mare acuratete.

Se testeaza lentile de contact inteligente care cunt capabile sa masoare nivelul glucozei din lacrimi utilizand un nano chip wireless si un senzor de glucoza in miniatura care sunt incorporate intre doua straturi de lentile de contact moi. Se testeaza prototipuri care citesc informatii odata pe secunda. Aceasta tehnologie este inca in faze experimentale, dar sunt numeroase studii clinice care redefinesc si imbunatatesc prototipul. Se spera ca intr-o zi diabetici sa foloseasca pe scara larga acest sistem de monitorizare spune Brian Otis si Babak Parviz cofondatorii acestui indraznet proiect al Google.

 

Cum se laseaza le vom avea si pe exception.ro!!!

© Copyright 2014 Exception.ro. Toate drepturile sunt rezervate. Exception.ro este cel mai mare magazin online lentile de contact colorate.